Otroligt så många transporter varje dag!

Otroligt så många transporter varje dag!

Jag har alltid varit intresserad av motorer och fordon och jag ägnar mig inte åt att lägga pussel på min fritid som vissa andra utan jag har nu under ett par veckors tid varit hobbyforskare i ämnet transporter. Det jag fick veta gjorde att jag kände att jag var tvingad till att föra forskningsresultaten vidare till er mina kära läsare. Bara här i Täby där jag bor utförs det mellan 2500-3000 rörelser dagligen, inom kommunen, av flera företag. Då har jag ändå inte räknat med alla som bara kör igenom denna kommun men det var svårt för att inte säga omöjligt att få information om det. Sedan när vi kommer till övriga transporter i hela Sverige och hela världen så ser det ut så här.

I Sverige körs det det sker cirka 190 000 körningar per dag. Detta omfattar alla transporter av varor och personer, med bil, buss, tåg, båt eller flygplan. Det är intressant att notera att antalet rörelser har ökat med nästan 50 % sedan 1990. Om vi inkluderar resor till och från andra länder ökar antalet till 1 miljon per dag. Och det kommer bara att öka!Denna sektor är en av de viktigaste i vårt samhälle och dess utveckling har stor betydelse för både vår ekonomi och vår miljö. Det är därför avgörande att vi har en god förståelse för vad som händer inom området och att vi utvecklar morgondagens transportlösningar utifrån denna kunskap. På Statistiska Centralbyrån arbetar de ständigt med förbättra vår förståelse av transporter och resor.Vår förmåga att handla med andra länder och att röra oss inom vårt eget land är avgörande för både vår ekonomi och vår sociala struktur. Med hjälp av transporter kan vi ta varor och människor dit de behövs. Transportsektorn har därför alltid varit en nyckelfaktor i samhällsutvecklingen.

Det här är ett så spännande område så det ska jag fortsätta att bevaka.


Kommentarer är stängda.