Vad vet du om VVS?

Vad vet du om VVS?

Efter att jag såg ett program på teven om en rörmokares vardag så kände jag att jag skulle skriva ett inlägg om detta med VVS nu när jag fått lära mig så mycket om detta. Tänk att det är ett så stort arbetsfält och att en rörmokare gör så mycket. Bara för nyfikenhetens skull så googlade jag på VVS i Umeå och fick då hur många träffar som helst, och det förstår man ju att det behövs personal inom detta område då värme, ventilation och sanitet är någonting som finns i varje bostad och kommersiell fastighet. Nu ska jag försöka återberätta lite för er om vad som sades i detta program på TV:n.

I programmet visades rörmokare arbeta med allt från att laga en droppande kran till att lösa upp ett avlopp. De visade också hur viktigt det är för rörmokare att hålla sig uppdaterade om ny teknik och nya produkter på marknaden, eftersom detta kan hjälpa dem att utföra sitt arbete mer effektivt. En av rörmokarna kommenterade att han ibland måste tänka utanför boxen för att lösa ett problem, och jag kunde se att detta var sant eftersom några av de lösningar han utförde var ganska geniala.Det fanns ingen risk att den som utbildat sig inom VVS skulle bli arbetslös.Det som jag fann mest intressant var att rörmokare måste ha kunskap om både den praktiska och teoretiska sidan av rörmokeriet. De måste till exempel kunna läsa ritningar så att de kan installera VVS-system på rätt sätt, och de måste också vara bekanta med de material de använder. Detta för att se till att rörmokaren vet exakt vad han/hon gör och att allt går bra utan att några problem uppstår.Vill du veta mer så gå in på TV-guiden, det kan dock hända att det inte längre går att se programmet, är lite osäker på detta!


Kommentarer är stängda.